TAG | Let’s get personal

Dagboeken, plogs en persoonlijke tags zijn één van mijn favoriete onderwerpen op blogs. Het zal mijn nieuwsgierigheid wel zijn, haha! Ook deze tag zag ik voorbij komen. En omdat ik er zoveel lees, moet ik natuurlijk zelf ook meedoen!

080314postpersonaltag

Wat hoor je op dit moment van schrijven?
Ik luister naar het luisterboek van Lowie van Gorp: KanjerGuusje. Een dagboek over Lowie’s dochter Guusje, ze is overleden aan een zeer zeldzaam soort kanker. Erg aangrijpend, maar erg mooi (door hem zelf) ingesproken.

Heb je ergens trek in op dit moment?
De krieltjes met lekker veel knoflook die in de oven staan. Het ruikt hier al heerlijk!

Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was?
Afgelopen zomer, toen ik mijn droombaan aan mijn neus voorbij zag gaan. Een jaarcontract en kans op een vast contract.
Ik was er kapot van. Daar ging mijn ‘kans’ op zekerheid, en de kans dat we dat jaar nog wilden proberen om zwanger te raken.

Zou je liever tien kinderen hebben dan geen kinderen?
Dan moet ik er echt voor tien kiezen. Ik heb een grote kinderwens, maar laten we er maar eerst maar met eentje beginnen!

Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteedt?
Sinds ik mijn (inmiddels oud-) collega, ook wel vriendega genoemd, ken, ben ik steeds meer met mijn uiterlijk bezig. B. heeft ook een eigen schoonheidssalon en heeft me het één en ander geleerd op het gebied van make-up. Op mijn 28e begin ik zowaar nog interesse in make-up te krijgen! Ik ben er wel steeds langer mee bezig, maar slechts een half uurtje voor de spiegel, inclusief haren wassen en föhnen, valt nog wel mee geloof ik.

Wat doe je altijd als je nerveus bent?
Behalve afreageren op mijn man? (Haha, dat is echt een slechte eigenschap!)
Ik heb vooral een belabberde eetlust en last van misselijkheid en moet vaak ook overgeven.

Heb je op dit moment een reden om te lachen?
Er is altijd een reden om te lachen. Al zit het weleens tegen, ik ben het over het algemeen best een vrolijk persoon.
Ik heb fijne vrienden en buren waar ik altijd terecht kan. En natuurlijk mijn lieve man! Hij weet me altijd op te vrolijken.

Zou je gelukkiger zijn als het leven een rewind-knop zou hebben?
Ik weet niet of ik persé gelukkiger wordt als ik iets anders had gedaan, maar er zijn een aantal dingen die ik misschien wel over zou willen doen. Na mijn middelbare school had ik graag een jaar in Amerika naar school willen gaan. Mijn ouders vonden het alleen geen goed idee. Achteraf heeft vooral mijn moeder er wel spijt van, het zou waarschijnlijk wel goed voor me zijn geweest, dat ik misschien meer zelfverzekerder en zelfstandiger terug zou zijn gekomen. Meteen de juiste studie kiezen is er nog zo’n eentje, dat had ik wel anders willen aanpakken. Maar ik denk altijd, uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op de juiste plek. Het zal allemaal wel een reden hebben, waarom mijn leven loopt zoals het loopt.

Denk je meer aan het verleden, het heden of de toekomst?
Ik ben altijd gericht op de toekomst. Wat ga ik morgen doen, wat volgend weekend? Hoe ziet mijn leven er over 5 jaar uit? Ik kan me erg veel zorgen maken over wat er allemaal gaat gebeuren. Ik probeer meer op me af te laten komen, minder plannen en meer genieten van wat ik nu aan het doen ben!

Wat heb je voor het laatst gedronken?
Een kopje groene thee met cranberry (de enige groene thee die ik lust overigens…)

Zien mensen jouw als optimist of als pessimist?
Een lastige keuze… Enerzijds sta ik heel positief in het leven. Ik roep altijd: “Het komt vanzelf wel weer goed” of “Het is niet anders”. Anderzijds ben ik wel echt een zwartkijker. Ik zie gauw beren op de weg en maak me zorgen over dingen die ik zelf niet in de hand heb.
Een beetje van beide dus.

Wat zijn jouw guilty pleasures qua eten?
Ik zeg geen ‘nee’ tegen een stukje melkchocolade, maar verder ben ik niet echt een snoeperd. Ook toastjes en hapjes hoef je niet persé voor mij in huis te halen. Één ding wat ik maar niet kan afleren is thee met suiker drinken.

Wat doe je morgen?
Morgen hebben we een ‘vriendendag’. Naast de verjaardagen en het jaarlijkse voetbaltoernooi zijn we eigenlijk weinig met de hele vriendengroep tegelijk bijelkaar. We gaan squashen, bowlen en eten. Gezellig!

Wat is je stemming op dit moment?
Neutraal. Het kan vrolijker, maar diep ongelukkig ben ik absoluut niet!

Advertenties

2 gedachtes over “TAG | Let’s get personal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s